Kontakta oss

INRIKES

Stand up-komiker skämtade om fertilitet – hotades till livet av SD-vänner

Publicerat

den

HOTET MOT YTTRANDEFRIHETEN Komikern Linda Runcrantz skämtade om nya vetenskapliga rön från sin privata Twitterprofil. Då blev hon utsatt för en sällan skådad hatvåg från flera SD-vänner och högeraktivister.

Det var i en diskussion på Twitter som stand up-komikern tillika fackarbetaren, Linda Runcrantz, skrev och skämtade om det faktum att män i västvärlden inte längre är speciellt fertila. Det vill säga ren vetenskaplig fakta som hör ihop med hur män lever i västvärlden. Det räckte för att högeraktivister och nationalister skulle gå i taket. I skrivande stund har hon fått ta emot över 150 hatmeddelanden och rena dödsönskningar från kränkta SD-vänner och nazister. När Aktuellt Fokus granskar hatinläggen mot Linda ser vi att det ena inlägget är galnare än det andra. Somliga av hatarna går till och med så långt att de jämför Linda Runcrantz med Sovjetunionens Stalin. ”Så fungerade Stalin på sin tid.” skriver en person som även uppmanar henne att tänka på vad hon säger. Andra personer har till och med gått så långt att de har kontaktat Linda Runcrantz arbetsköpare med syftet att försöka få henne sparkad från sin jobb.

När Aktuellt Fokus tar kontakt med Linda och frågar hur hur känner efter hatstormen beskriver hon hatarna som en samling små okunniga och rädda män.

– En grupp av små okunniga rädda män som känner sig påhoppade och behöver få utlopp för sina känslor får jag anta, säger Linda Runcrantz till Aktuellt Fokus.

Varför tror du att högernationalisterna reagerar så hatiskt?

– Det är deras sätt att försöka tysta mig och andra. Genom personangrepp. Men det går ju sådär. Låter dom gräva ner sig. Det gör dom så bra själva genom att framföra sitt hat.

Har du fått motta några hot?

– Inte mer hot än det som står i tråden.

Har du något du vill säga till dina haters?

– Läs böcker, kunskap är inte tungt att bära! Jag kommer inte att tystas, avslutar hon.

Här nedan följer några av de hatmeddelanden som Linda Runkrantz har fått ta emot. Som vanligt väljer vi Aktuellt Fokus att inte pixla namnen på högerhatarna.


 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se