Kontakta oss

INRIKES

Svensk regeringssatsning på Natopropaganda

Publicerat

den

22INRIKES| Trots att det svenska folket säger nej till Nato-samarbete har etablissemanget valt att gå motsatt håll. Nu senast har man gått med i Natos center mot propaganda, Stratcom.

Kränkningen gentemot det svenska folkets röst har inte låtit vänta sig under sommaren. Runt vättern har man konstaterat att ökat Nato-samarbete skulle innebära fler militärövningar som skulle förstöra grundvatten och miljön. I Norrland och på Gotland har vanligt folk tillika drabbats av den svenska regeringens minst sagt desperata närmanden till Nato.

Enligt Ekot har Sverige nu valt att bli en del av Stratcom. Den del av Nato som ansvarar för propaganda.
– vi måste stärka vår förmåga när det gäller det psykologiska försvret, vår möjlighet att identifiera påverkanskampanjer och försvara oss mot den, uppger inrikesminister Anders Ygeman till Ekot.

Enligt Ygeman är det med rädsla för Rysk propaganda som man väljer att gå med i Stratcom. Man har redan tagit beslut att se över vilka myndigheter som kan vara viktiga för att skärpa det ”svenska psykologiska försvaret” framöver.

– Vi behöver en tydligare utpekning av vilka myndigheter som har vilket ansvar på det här området och vi behöver också en genomgång av vilka myndigheter som har vilket ansvar, säger Ygeman.

– Det finns ju ett pågående arbete, men samtidigt har det blivit så många fler plattformar som den som vill påverka Sverige och svenska intressen har till sitt örfogande och därför måste vi få en mycket bättre förmåga att avslöja den här typen av påverkanskampanjer men också möta den med motbudskap.

Vad Ygeman syftar på för svenska intressen är oklart från den skrala rapportering som finns i frågan. Om Stratcoms arbete kommer att bidra till att försöka få med Sverige i Nato framöver återstår att se.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se