Kontakta oss

INRIKES

Sverigedemokrater rasar mot e-sportare inom Försvarsmakten

Publicerat

den

Foto: lyncconf.com

INRIKES    Beskedet om att e-sportare och gamers är välkomna inom Försvarsmakten har fått flera nationalister och högerprofiler att rasa. ”Sverige är så djupt idiotiskt”, skriver Kent Ekeroth (SD) och får medhåll från flera andra nationalister och högerprofiler.

Det är under kategorin ”vanliga frågor” som Försvarsmakten svarar på de vanligaste frågorna från allmänheten om hur det är att jobba inom försvaret. Flera av frågorna är kopplade IT och gaming. Exempelvis om man behöver lämna sin klan om man gör lumpen eller börjar jobba inom försvaret. Vilket man inte behöver göra även om ens tid för gaming kan bli begränsat enligt Försvarsmakten.
”Nej, det behöver du inte göra, men du kan få begränsat med tid att engagera dig i den. Men du kommer också bli en del av Försvarsmaktens. Under din tid hos oss kommer du utmanas och utvecklas, både fysiskt och psykiskt, lära dig leda och prestera under press och bygga vidare på såväl kondition som CV. Och vi vågar lova att ett jobb hos oss också innebär nya vänner och minnen för livet.”, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Även frågan ”Hur gör jag för att joina en klan” finns med på hemsidan. Svaret på den frågan är att man bör kontakta försvaret för en militär grundutbildning.

Faksimil Försvarsmakten

Redan i februari 2020 släppte Försvarsmakten en reklamfilm där klanfrågan inom e-sporten tas upp.

Sverigedemokrater rasar

Att Försvarsmakten inte har några problem med gaming och gamers har skapat upprörda känslor bland konservativa och nationalister. En som reagerar särskilt hårt är Samnytt-grundaren och SD-politikern Kent Ekeroth som anser att Försvarsmaktens beslut är idiotiskt. ”Sverige är så djupt idiotiskt”, skriver Kent Ekeroth på Twitter och länkar till en upprörd artikel om ämnet i Samnytt.

Kent Ekeroth är inte den enda som rasar mot att gamers tillåts inom försvaret. En annan som reagerar hårt är den konservativa opinionsbildaren Bengt Höjer som skriver: ”Har vi veritabla idioter som försvarsminister resp. ÖB?”. Den nationalistiska opinionsbildaren Katerina Janouch från Education4Future har reagerat kraftigt på det hela. Av någon anledning har hon numera raderat sin tweet.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se