Kontakta oss

INRIKES

SD-anhängare vill riva Olof Palme-staty

Publicerat

den

Olof Palmes minnessten - Faksimil Facebook

INRIKES  Svenska nationalister har startat en namninsamling för Malmö kommun ska riva Olof Palmes minnessten. Anledningen är för att dom tror att Olof Palme var kommunist.

”Är det rimligt att Sveriges fönster mot Europa har en stor minnes staty över kommunisten Olof Palme? Nej verkligen inte.”, så inleds namninsamlingen som sprids bland svenska nationalister just nu. Minnesstenen som nationalisterna rasar över skapades av konstnären Willy Gordon 1989 och är placerad i Folkets park i centrala Malmö.

Något vidare genomslag verkar den inte ha fått, i skrivande stund har endast ett femtontal personer skrivit under namninsamlingen. Desto mer engagemang kan man däremot se i SD-närstående grupper på Facebook. Flertalet personer är uttryckligen negativa till idén att riva Palmestatyer medan andra är betydligt mer positiva. ”Inga statyer på kommunister i Sverige Skriv under och dela så vi kan bli fler än BLM terroristerma! Hellre död än röd!”, skriver en av anhängarna i gruppen ”Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons trogna vänner”. En annan SD-anhängare skriver: ”Ta bort skiten kör inte det till återvinningen då kan han uppstå igen”.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se