Kontakta oss

INRIKES

Sverigedemokraterna ger grönt ljus för knarkdömda partimedarbetare

Publicerat

den

BLEKINGE Sverigedemokraterna har inga problem med att knarkbrottslingar har organisatoriska nyckelroller i partiet. Det framgår.efter avslöjandet att SD-toppen Niklas Nyström dömts för narkotikabrott.

Sverigedemokraterna har satsat enorma summor pengar på att marknadsföra sig som ett parti som vill ha hårdare tag mot brottslingar. Men när det kommer till partimedlemmar som begår brott är synen betydligt mer liberal. Åtminstone i Jimmie Åkessons partidistrikt, Blekinge. Där har partiet inga problem med knarkmisstänkta medarbetare. Det framgår av Sverigdemokraternas ordförande i Blekinge, Björn Tenland Nuhadi.

SD-ordföranden tycker inte att det är några problem  att SD-toppen Niklas Nyström är dömd för knarkbrott. När Björn Tenland Nurhadi talar med Expressen försvarar han sin partikollega med att han dömdes förra valrörelsen och att Niklas Nyström uppgett att han sjäkvmedicinerat sig under en period han mådde dåligt. Men av allt att döma handlade det inte sjäkvmedicinering. Nyström dömdes nämligen för hallucigenia så kallade ”partydroger”. I en husrannsakan i SD-toppens hem hittade polisen 38 LSD-tabletter och sex ecstasytabletter gömda i en bok.

Att SD Blekinge ser mellan fingrarna på Niklas Nyströms knarkbrott är uppenbart. Enligt SD-ordföranden Tenlund Nurhadi är det inga problem att ha knarkdömda på organisatoriska nyckelpositioner i partiet – huvudsaken är att dom inte kandiderar som politiker.

– Varför skulle han inte få vara det? Niklas har inget halvt medlemskap utan han har ett helt medlemskap hos oss, säger Björn Tenlund Nurhadi till Expressen.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se