INRIKES

Sveriges Radio jämför nazistiska mordförsök med handgemäng

HÖGERVÅLDET| När Sveriges Radio (SR) rapporterade om avslutningen i den uppmärksammade Möllan-rättegången beskrev SR det hela som ett simpelt slagsmål. Trots att flera personer blev knivhuggna i ryggen beskriver SR nazisternas attack som ett slagsmål.

SR:s så kallade opartiskhet har hittills inneburit att SR har förbjudit antirasister från att kritisera politiska partier. I samband med avslutningen i Möllan-rättegången har den så kallade opartiskheten nått en ny bottennivå. Trots att nazisterna själva har erkänt att de gick till Möllevången för att “visa upp sig”, var beväpnade med knivar och knivhögg sina offer i ryggen så väljer SR att kalla mordförsöken för “slagsmål”.

Sveriges Radio beskriver det hela som en “extremistuppgörelse”, vilket inte stämmer överens med den bild som framkommer i förundersökningen. Efter mordförsöken gjorde Researchgruppen en undersökning av händelseförloppet som tydligt visar att mordförsöken snarare var en regelrätt attack istället för ett slagsmål mellan två grupper.

Läs hela redogörelsen här.
Läs även: Möllan-rättegången avslutad
Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

granskanassar

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp