Kontakta oss

INRIKES

Tatuerade nazister och våldsamma högermän på AfS-möte i Stockholm

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

STOCKHOLM Ett plakat – det var allt som räckte för att högermannen skulle få psykbryt och bli våldsam under Alternativ för Sveriges torgmöte i Stockholm tidigare idag. Aktuellt Fokus var på plats och fick det hela på film.

Alternativ för Sveriges torgmöte i Stockholm tidigare idag möttes av protester från allmänheten. Med ett plakat med texten ”Karma is a bitch” gick en kvinna fram till torgmötet och ställde sig ett par meter från talarna. Det räckte för att sinnet skulle rinna över hos en del av mötesdeltagarna. Bland annat gick en av anhängarna fram och slet plakatet ur kvinnans händer och slog i sönder det.

Mannen som slog sönder plakaten var före detta SD-toppen Christoffer Dulny, numera ordförande för neofasctiska Nordisk alternativhöger.

Tatuerad nazist räcker finger. Enligt uppgift ska mannen skrikit ”hora” till kvinnan med plakat.

Efter den våldsamma högermannen hade slagit sönder plakatet sträckte han ut armarna och muckade gräl med kvinnan. AfS-anhängarna, somliga med synliga nazisttatueringar, applåderade det våldsamma beteende och började skandera ”PK-pack”. Kort därpå skyndade poliser till platsen.

Robin Heinegård med ansiktstatuering i mitten. 

Nordisk alternativhöger och Jonas Nilsson till höger.

Thomas Öhlund med halstatuering var tidigare ledande inom Blood and Honour Stockholm, nazistskriften Info14 och nätverket Fria Nationalister.

Se videoklipp nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se