Kontakta oss

NOTISER

Terroristen Anders Breivik gnäller – får samma förhållningsregler som andra fångar

Publicerat

den

912@70 UTRIKES | Terroristen och massmördaren Anders Breivik klagar på förhållandena i fängelset. Fängelset har infört strängare förhållningsregler för Breivik. I ett protestbrev går han ut och säger att han ska hungerstrejka ända in i döden om det behövs. Reaktionerna på hans brev är få och stödet mycket litet. Det är nog få som skulle sakna Breivik om han fullföljer sitt hot.

Anders Breiviks protest är att han nu bara kommer att få använda en av de två säkerhetsklassade cellerna som han tidigare haft tillgång till dygnet runt. Breivik har tilldelats fördelar som nu fängelset stramar upp i riktlinje efter hur andra interner i Norge har det i sin vardag. Anders Breivik klagar också över att han visiteras av fängelsepersonalen. Fängelsedirektören på Skien fängelset, Ole Kristoffer Borhaug och norska Kriminalvården slår ut med armarna och suckar.

-Alla interner visiteras, det är något vi gör ganska ofta, och det finns olika former av denna visitering.

Breivik är för närvarande den enda fången i Norge som sitter på avdelningen för särskilt hög säkerhetsnivå. Generellt har en intern som sitter på en säkerhetsavdelning en något mer begränsad rörelsefrihet än andra fångar. Men de har nästan identiska möjligheter till studier och andra erbjudanden som alla andra interner.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons