Kontakta oss

INRIKES

Här ljuger Tobias Malvå för Nordiska Motståndsrörelsen

Publicerat

den

tobbemalva
INRIKES
| Dagen efter att Aktuellt Fokus avslöjade nyheten om att den tidigare Exitprofilen Tobias Malvå har organiserat sig i nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen bekräftade NMR Malvås medlemskap i en intervju på sin hemsida. I intervjun visar det sig att den tidigare Exitprofilen ljuger för sina nya partikamrater.

I intervjun på NMR:s hemsida försöker Tobias Malvå förminska sin tidigare inkomstkälla som antinazist via systemtrogna projekt, bland annat påstår den tidigare Exitprofilen att han lämnade Exit 2003 för att leva ett opolitiskt och lugnt liv.

”År 2001 hörde Fryshuset i Stockholm av sig. Det var Anders Carlberg och Kent Lindahl som drev avhopparprojektet ”Exit”. De frågade om jag ville följa med ut på skolor och berätta om mitt liv vilket jag då började göra. Föreläsningen handlade om det jag beskrivit och hur jag börjat leva ett mer vanligt liv. Jag hängde inte ut några namn eller talade illa om någon annan. Det var ett dryga tiotal avhoppade personer som åkte runt och föreläste som jag gjorde. Detta fortsatte till år 2003 då jag valde att sluta och leva ett ett helt inkognito liv.”

Förklaringen har köpts och försvarats av Nordiska Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg samt andra ledande NMR-aktivister som menar att människor måste få nya chanser i livet. Men nu endast två dagar efter att NMR har offentliggjort Tobias Malvås inträde i organisationen visar det sig att Tobias Malvå ljuger i sin intervju med Nordfront.

Enkel googlesökning avslöjar lögnen

Tobias Malvå lämnade inte alls den så kallade ”antinazismen” bakom sig 2003. Vid en enkel googlesökning får man snabbt reda på att han grundade ett så kallat antinazistiskt nätverk så sent som 2009.

Nätverket hette Drivkraft och i en intervju med Lokaltidningen Söderåsen förklarar Tobias hur han tror att samhället kunde ha hindrat honom från att bli nazist.

– De skulle ha satt mig i fängelse utan att låta mig träffa andra kriminella. Där skulle jag fått sitta tills jag insett att jag gjort fel, sade Tobias Malvå till Lokaltidningen Söderåsen. Drivkraft fick även publicitet via Sveriges Radio.

Den forne Exitprofilens comeback i naziströrelsen har med andra ord inletts med lögner. Nordiska Motståndsrörelsen brukar skryta om organisationens effektivitet och revolutionära nationalsocialism. Av allt att döma behöver Nordiska Motståndsrörelsen lära sig googla före de försöker sig på en revolution.

Läs även: Tidigare Exit-profil verksam i Nordiska Motståndsrörelsen

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se