Kontakta oss

NOTISER

TT:s icke-rasister visade sig vara rasister [uppdaterad]

Publicerat

den

sydstat
GAMMELMEDIA
| När Tidningarnas Telegrambyrå (TT) gjorde ett reportage hos raggarklubben Tumba Southern Streeters för att visa hur ickerasistiska raggare är trots att de använder sig av den rasistiska sydstatsflaggan missar TT synliga nazistsymboler i klubbens lokaler.

I artikeln ger klubbpresidenten sin syn på saken.

— Vi är inga rasistiska bondtölpar. För oss är sydstatsflaggan en rebellisk symbol för att vi slår oss fria mot normen i samhället och överheten här. Den musik vi lyssnar på och vår bilkultur kommer från den amerikanska södern och då är flaggan en passande symbol för oss, presidenten Anders Mähl till TT.

Samtidigt som Anders Mähl anser att slaveritidens symbol endast en rebellisk symbol mot samhällsnormer visar det sig att Tumba Southern Streeters är kända för sina nazistsymboler och sin öppna rasistiska retorik. Raggarklubben ifråga har exempelvis utsmyckat sin klubblokal med SS-symboler och den så kallade Tyrrunan som används av den nazistiska organisationen Svenska Motståndsrörelsen.

Ku klux klan och nazistuniformer

Förutom SS-symboler har Tumba Southern Streeters även klätt ut medlemmar i så kallade KKK-lakan och nazistuniformer. På bilder som klubben själva har lagt ut ser man även hur människor heilar på klubbens fester. Tidningarnas Telegrambyrås ickerasister verkar onekligen har grova problem med rasister.

[uppdatering 2. Bilderna som tidigare var publicerade under en kort stund finns att beskåda här i sin helhet: http://galleri.streeters.se/#!album-11]

Uppdatering: Tumba Southern Streeters har nu gått ut och bemött Aktuellt Fokus på sin Facebook-sida. I bemötandet anser klubbens president att man Aktuellt Fokus har fel i att Svenska Motståndsrörelsen använder tyrrunan som symbol. Utöver det anser man även att Aktuellt Fokus har fel beträffande klubbens rasism. Aktuellt Fokus publicerar inte saker och ting på grund av en slump.

Beträffande klubbens medlemmar råder det inget tvivel om saken. Rasismanklagelserna saknar ingen grund. En googling bort kan man bland annat se hur presidenten bland annat gillar det nationalistiska bandet Völund Smed som stängdes av från Sveriges Radio på grund av bandmedlemmars kopplingar till organiserade nazister.

Utöver det gillar han även det numera nedlagda nazistpartiet, Svenskarnas Parti före detta radiokanal, Radio Framåt. Förutom det numera nedlagda nazistpartiets radiokanal gillar han även Sverigedemokraterna, ”Vi som stödjer docent Jim Olssons uppmaning att Expressen ska dra åt h-e”, Jimmie Åkesson, Nordisk Ungdom, Nyskapande (etnonationalistisk tankesmedja), Stacken (Nordisk Ungdoms före detta sociala center i Stockholm), Stoppa svenskfientligheten! (rasistisk uthängarsida med kopplingar till nazister), ”NEJ TACK ! Till moské i Sverige”, ”om den svenska flaggan kränker dig så kan jag hjälpa dig att packa.”.

Slutsats: För att vara icke-rasist gillas det och länkas väldigt mycket rasism och nazism på sociala medier.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se