Kontakta oss

NOTISER

Turkisk polis sköt en handikappad 16-årig pojke – lämnade honom att dö på marken

Publicerat

den

turkiet KURDISTAN | Under fredagen öppnade Turkisk polis eld i staden Nusaybin i distriktet Mardin. Ett synskadat och utvecklingsstört barn blev ett av offren för de många turkiska kulorna. Poliserna valde att lämna honom allvarligt skadad på marken för att dö.

Efter regimens beslut om utegångsförbud i området, har en stor turkisk polisstyrka försökt komma in i stadsdelar där kurdiskt självstyre nyligen har förklarats. Turkisk polis möter ett stort motstånd från lokalbefolkningen och polisen väljer kallblodigt att öppna eld mot slumpvis utvalda invånare i stadsdelen från sina pansarfordon.

En 16-årig funktionshindrad pojke vid namn Mehmet Ermez skadades av turkiska polisens kulor när han satt utanför sitt eget hus. Men polisen lämnade den 16-åriga pojken kraftigt sårad för att dö. Invånarna nekades att ta den svårt skadade Mehmet till sjukhus av polisen. För att rädda hans liv försökte lokalbefolkningen behandla honom i ett av grannarnas hus.

Eftersom motståndet hos lokalbefolkningen fortsätter mot Turkiet har ett bepansrat turkiskt fordon förstörts som en följd av polisstyrkans våldsamma försök ta sig in i området. Rapporter gör gällande att flera turkiska poliser ska ha skadats i försöken att tränga in i staden.

Polisens attacker i området kvarstår främst i delarna Abdulkadirpaşa, Yenişehir och Kisla där elen har stängts av Turkiet. Turkiska regeringen har även stängt av internet-tjänster i vissa områden för att förhindra informationsspridning om Turkiets våldsamma attacker på kurdiska civila.

Under tiden turkisk polis terroriserade befolkningen med vapeneld har en delegation från pro-kurdiska partiet HDP isk ter hindrats av turkiska säkerhetsstyrkor vid infarterna till området.

Källa: http://anfenglish.com/kurdistan/disabled-minor-heavily-wounded-by-police-in-nusaybin

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se