Kontakta oss

NOTISER

Arbetaren satsar på webben

Publicerat

den

arbetaren11111-730x459
INRIKES | I en ledartext förklarar den förre chefredaktören för den syndikalistiska tidningen Arbetaren, Daniel Wiklander, några av de problem som presstödsberoende tidningar tvingas dras med. En verklighet som dessvärre innebär minskade fria medier och en smalnande åsiktskorridor i samhällsdebatten och nyhetsrapporteringen.

För att både kunna äta kakan och ha den kvar kommer Arbetaren därför att satsa mer på webben vilket man tidigare inte har gjort då man har haft fullt fokus på tidningen. Förändringen innebär att pappersutgåvan kommer komma ut en gång i månaden fast med betydligt tjockare nummer än tidigare och med mer kvalitativ layout och mer inriktning på djupare nyhetsförmedling och reportage.

Arbetaren kommer att fortsätta komma ut som papperstidning en gång i veckan fram tills i vår innan man lägger om formerna för tidningen. Tidningen har idag 2000 prenumeranter och hoppas kunna locka flera läsare. Med den nya satsningen ämnar man att släppa två nummer i veckan fast på nätet. Samtliga tidigare prenumeranter får en prenumeration på arbetaren.se samt en prenumeration på den mer påkostade månadstidningen.

”Den överlägset största källan till nyheter i dag är webben. En veckotidning kommer alltid att ligga efter i nyhetsflödet – till och med en dagstidning gör det i och med tiden det tar från att sidorna skickas till tryckeriet tills den färdiga tidningen delas ut”, skriver Daniel Wiklander på Arbetarens hemsida.

Wiklander skriver att hans mål i livet alltid har varit att både ha kakan och äta den, och att äntligen har hittat ett sätt genom att kombinera en högklassig månadstidning samtidigt som websatsningen innebär ökad breddning och snabbare nyheter. Texten ifråga var Wiklanders sista som chefredaktör och han återgår till att bli en ordinarie medlem i redaktionen. Ny chefredaktör är Toivo Jokkala.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons