Kontakta oss

UTRIKES

Tysk vänstersajt nedstängd och förbjuden

Publicerat

den

CENSUR & YTTRANDEFRIHET Den tyska regeringen stänger ner och förbjuder tysk oberoende vänstermedia som organiserat aktivister mot globaliseringsmötet G20.

 

Den tyska aktivistportalen linksunten.indymedia har nu förbjudits av den tyska regeringen. Aktivister kopplade till webbplatsen har utsatts för husrannsakningar och fått sina datorer beslagtagna.

Sajten är numera avstängd och omöjlig att nå. Webbplatsen ansågs vara huvudportalen för organiseringen av protesterna mot globaliseringsmötet G20 tidigare i år. Sajten innehöll analyser och tips, upprop, debattartiklar och aktioner av och för aktivister. G20 hölls i Hamburg, i närheten av stadens vänsterkvarter.

Efter protesterna mot G20 har antalet skadade poliser varit ett hett diskussionsämne. Ursprungligen rapporterade polisen att 476 poliser skadats i konfrontationerna. Vid en granskning av siffrorna visade det sig dessa vara felaktiga: över hälften av de 476 hade skadats innan protesterna startade. Senare visade sig att ett knappt 20-tal av poliserna blivit skadade av demonstranter.

Majoriteten av poliserna hade skadats av sin egen pepparspray eller drabbats av uttorkning och andra arbetsrelaterade skador efter långa arbetspass.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se