Kontakta oss

UTRIKES

Hundratals G20-poliser förflyttas efter fylleskandal: ”Hade offentligt sex och dansade med tjänstevapen”

Publicerat

den

TYSKLAND Inför det stundande G20-toppmötet i Hamburg har drygt 250 poliser från Berlin tvingats återvända hem efter att ha ertappats med det Hamburgpolisen kallar för ”olämpligt beteende”. Det olämpliga beteendet bestod bland annat av stupfulla poliser som hade offentligt sex och dansade med tjänstevapen.

De anklagade poliserna hade anlänt till Hamburg som förstärkning från Berlin inför de kommande protesterna mot G20-toppmötet. Men nu har de alltså sänts hem. Totalt rör det sig om drygt 250 poliser som har tvingats tillbaka till Berlin. Förutom offentligt sex med varandra anklagas poliserna även för vandalisering, urinerat inför människor, vårdslöshet med tjänstevapen och för att ha hyrt in strippor till fylleslaget.

”Vi har funnit olämpligt beteende i hotellet från Berlins polisstyrkor som inhystes där som en del av förstärkningen inför G20-mötet i Hamburg – Polischefen har sedan beslutat att frigöra dessa krafter, som ännu inte använts i Hamburg med omedelbar verkan av tillämpningen. Polischefen har därmed klargjort att sådant beteende av poliser är inte acceptabelt.” säger Thomas Neuendorf till Berliner Kurirer.

G20-toppmötet ska hållas den 7-8 juli. Tyska staten har förbjudit demonstrationer och andra kritiska yttringar mot det kapitalistiska mötet. Röda aktivister runtomkring i Europa har aviserat att de tänker trotsa förbudet och försöka störa ut toppmötet så gott de kan. Polisens fylleskandal inträffade i staden Bad Segeberg några mil från Hamburg.

Förtroendet för statens våldsmonopol i Tyskland har inte förbrättrats av den avslöjade fylleskandalen. På sociala medier är den breda allmänheten i Tyskland väldigt kritisk. Många anser att polismännen ska föregå med gott exempel och uppföra sig ordentligt när dom är utkommenderade. På Facebook skriver bland annat tyska småbarnsmamman Benthe följande: ”Dom dansade med tjänstevapen och knullade offentligt. Jag vill inte betala dessa människors lön. Dom borde få sparken.”

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se