Kontakta oss

INRIKES

Ulla Anderssons vänsterkänga till Lööf: ”Hur känns det att gå Svenskt näringslivs ärenden?”

Publicerat

den

Foto: Gabriel Liljevall/Centerpartiet pressbild
Foto: Gabriel Liljevall/Centerpartiet pressbild

INRIKES     Under tisdagskvällen försökte Centerledaren Annie Lööf dela ut en tjuvsmäll på Vänsterpartiet. Det slutade med att V:s ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson gav tillbaka med besked. ”Husbonden kallar o ni lyder”, skrev Ulla Andersson till Annie Lööf.

Enligt Centerledaren Annie Lööf bekämpar Vänsterpartiet företagande och jobb istället för att hjälpa de människor som har det som svårast. Lööfs utspel kom efter att Vänsterpartiet hade presenterat sin skuggbudget där partiet bland annat vill stärka välfärden genom att höja skatten för de allra rikaste.

”Vänsterpartiets ideologiska ilska och storsvulstiga retorik gör att de lägger större kraft på att bekämpa företagande och jobb än att hjälpa de människor som har det svårast. Chockhöjda skatter med 72 miljarder skapar varken fler jobb eller stärkt ekonomi i kristider.”. skriver Annie Lööf på Twitter.

En som reagerade på Annie Lööfs tjyvnyp var Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson som valde att fråga centerledaren hur det känns att gå lobbyorganisationen Svenskt Näringslivs ärenden. Ulla Andersson drog även upp Nuon och Postnord och konstaterade även att Centerpartiet i regering har kostat de svenska skattebetalarna multum.

”Hur känns det att gå Svenskt näringslivs ärenden? Husbonden kallar o ni lyder, 9 miljarder rakt in i fickorna på ägarna till landets hamburgerkedjor Ni har kostat det här landet multum Nuon, PostNord är bara nåt exempel men grymt dyra. Ni måste vara landets mest kostsamma parti”, skriver Ulla Andersson till Annie Lööf.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se