EU

Ungdomsförbund brände EU-flagga framför Löfven

INRIKES När statsminister Stefan Löfven besökte Malmö i slutspurten av EU-valrörelsen möttes han av en brinnande EU-flagga och slagord om Swexit.

Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen höll torgmöte i Malmö i fredags. Vid Triangeln station möttes dem av flera unga kommunister som visade vad man tyckte om den överstatliga unionen.

“Sverige ut ur EU” och “Internationell solidaritet, arbetarklassens kampenhet” skanderade aktivisterna samtidigt som dom vecklade ut en stor EU-flagga. Sekunderna senare stöd hela flaggan i lågor.

Bakom aktionen stod ungdomsförbunden Revolutionär Kommunistisk Ungdom, RKU. På RKU Skånes Instagramsida har ungdomsförbundet publicerat en film på aktionen. Se filmen nedan.

View this post on Instagram

Videon är ifrån när vi välkomnade Stefan Löfven och EU-kandidaten Heléne Fritzon i fredags på det ända rimliga sättet vi kom att tänka på; att stå upp för demokratin och arbetarklassen genom att protestera mot EU och dess borgerliga politik. För det är det EU är, ett nyliberalt projekt som bara gynnar Europas storkapitalister på vanliga arbetares bekostnad. EU undergräver den nationella bestämmelserätten och demokratin. Ett utträde ur EU är således en fråga om försvarandet av demokrati liksom drivandet av klasskamp. Men det går inte att reformera EU för dess borgerliga karaktär är inbyggd i dess grundföredrag och själva syftet med unionen. Att rösta i valet bidrar således bara till att legitimera den imperialistiska unionen. Gör därför som vi ungkommunister och Bojkotta bluffvalet! Kom med i RKUs kamp för demokrati och socialism!✊️

A post shared by RKU Skåne (@rku_skane) on

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp