Kontakta oss

INRIKES

Våldsamt när NMR-nazister demonstrerade i Göteborg

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET Det var vid lunchtid som ett ett 30-tal aktivister från den nazistiska terrororganisation Nordiska Motståndsrörelsen dök upp på Avenyn i Göteborg. Den olagliga demonstrationen slutade med våldsamma konfrontationer mellan vanliga göteborgare och nazister.

Aktuellt Fokus har talat med ögonvittnet Thomas som var på plats och såg vad som hände.

– Jag var ute och skulle handla med min dotter och det var då vi såg nassarna. Dom stod uppställda, försökte dela ut flygblad.

Enligt Thomas var nazisterna aggressiva, bland annat ska de ha puttat på människor som protesterade och svarade emot dem.

– Det var en hel del tjafs och mycket gruff. Vi såg hur dom puttade på flera personer, säger Thomas.

Sparkar och slag

Nazisternas närvaro var inte uppskattad av göteborgarna. Flera personer började protestera och krävde att de närvarande poliserna skulle avlägsna nazisterna – vilket polisen vägrade.

Göteborg gillar inte nazister – Foto: Aktuellt Fokus

Vid 14-tiden valde ett par arga göteborgare att slänga iväg nazisternas flygblad. Det blev inledningen på en våldsam konfrontation. Flera av nazisterna ska då ha blivit vansinniga och gått till attack mot göteborgarna som valde att försvara sig själva. Närvarande poliser kunde snabbt ingripa. Efter att fler och fler personer började protestera valde polisen att skydda nazisterna genom att eskortera dem från platsen.

Läsarbild: Polisen griper en våldsam NMR-nazist

Har du bilder eller videoklipp från händelsen? Skicka till redaktionen@aktuelltfokus.se

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se