Kontakta oss

KULTUR

Vansinniga högeraktivister anklagar Stålmannen för socialism

Publicerat

den

HÖGERN I den senaste utgåvan av serietidningen Stålmannen räddas en grupp papperslösa flyktingar från en skjutglad högerextremist. Efter att tidningen kom ut i handeln har högern fullkomligt rasat på nätet. Till exempel anklagas den världskända superhjälten för att vara socialist.

I det senaste numret av Stålmannen hotas en grupp papperslösa flyktingar att mördas av en beväpnad högerterrorist. Men när terroristen försöker skjuta ihjäl de oskyldiga flyktingarna kommer Stålmannen till undsättning, blockerar kulorna och griper mannen. Efter att serietidningen kom ut i handeln i onsdags har högern reagerat med vrede på nätet. Nu anklagas Stålmannen för att vara socialist och så kallad ”Social Justice Warrior” på nätet.

Bland de som har gått längst i det minst sagt märkliga drevet mot Stålmannen återfinns bland annat högerradikala Breitbart News som har gjort en hel artikel om Stålmannens påstådda socialism. I Breitbarts artikel kallar de Stålmannens handling för ”super socialism” och han får heta ”Social Justice Supes”. Därefter antyder Breitbart att Stålmannen egentligen arbetar för islamiststaten Iran. Breitbart gör även en stor sak av att Stålmannen inte är amerikansk medborgare – vilket de faktiskt har rätt i när man tar en titt på Stålmannens bakgrund. Stålmannen är nämligen en illegal papperslös flykting från yttre rymden.

Breitbart är inte de enda som fått psykbryt över serietidningen. Högervridna Fox News har även de publicerat en artikel om Stålmannen där de påstår att serietidningen är ett propagandaverktyg för människor som står upp för en human flyktingpolitik. Utöver det undrar Fox News varför Stålmannen räddade människorna istället för att deportera dem. Även på Twitter och Facebook har stora delar av högern blivit vansinniga över att Stålmannen räddade oskyldiga människor. Det är lite märkligt med tanke på att det är Stålmannens jobb att rädda människor från onda skurkar, och let’s face it: man är en ond skurk om man försöker skjuta ihjäl oskyldiga människor.

Är Stålmannen en så kallad Social Justice Warrior då? Med tanke på att han tillhör the Justice League så är svaret ett rungande ”Ja!”. Hemskt va? Ja – åtminstone om du frågar högern.

 

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se