Kontakta oss

INRIKES

Socialdemokraterna vill samarbeta med Moderaterna och Liberalerna

Publicerat

den

INRIKES Socialdemokraternas hårdare tag i migrationspolitiken är en strategi för att öppna upp ett samarbete med moderaterna och liberalerna enligt en S-källa.

Igår kom nyheten att Socialdemokraterna tänker strama åt flyktingpolitiken hårt. Socialdemokraternas nya migrationspolitik är ett toppstyrt beslut som inte uppskattas av deras gräsrötter. Igår avgick deras riksdagsledamot Sara Karlsson i protest. Flera av de kritiska gräsrötterna menar istället att partiet skulle gått till val på en socialdemokratisk politik som står upp för de svaga.

Enligt en anonym källa från partiet som Aftonbladet talat med handlar den nya migrationspolitiken om att öppna upp för ett blocköverskridande samarbete med Moderaterna och Liberalerna efter valet. Socialdemokraterna kommer bryta med Miljöpartiet som förordat en mer human flyktingpolitik.

Socialdemokraternas nya politik fick snabbt stöd av moderaternas partiledare Ulf Kristersson:

– Det här är en alldeles speciell fråga i svensk politik som inte följer de vanliga blocken. De rödgröna är splittrade och vi har åsiktsskillnader också inom Alliansen, det är inget att hymla om. Moderaterna och Socialdemokraterna har också historiskt ett ansvar att skapa en långsiktighet och hållbarhet i frågan. Det har vi gjort förut och kan göra igen, säger Kristersson i ett uttalande.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se