Kontakta oss

INRIKES

Vänsterpartiet vill stoppa coronastöd till bonusutdelande företag

Publicerat

den

INRIKES Efter att Attendo betalat ut miljonbonusar samtidigt som de mottagit coronastöd vill Vänsterpartiet se ett stopp av utbetalningarna.

Det skattesmitande vårdbolaget Attendo har valt att dela ut stora miljonbonusar till sina chefer mitt under pandemin enligt ett avslöjande från Aftonbladet. Flera partier vill nu se ett stopp av utbetalningarna om företaget samtidigt delar ut bonusar till cheferna rapporterar Dagens Industri.

Riksdagsledamoten Karin Rågsjö (V) har nu lämnat in ett utskottsinitiativ i socialutskottet där hon kräver ett stopp för bonusar till vårdföretag som får coronastöd. Hon tycker också att de privata alternativen ska granskas och bli tvungna att återbetala stöden om de använts på ett felaktigt sätt.

Sedan tidigare har Socialminister Lena Hallengren (S) varit kritisk mot Attendos bonusutdelningar. Bland allianspartierna har både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna varit kritiska och sagt att coronastöd inte ska betalas ut till företag som delar ut bonusar och vinster.

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar har även velat ta det ett steg längre och förbjuda företag som Attendo från välfärdsbranschen.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se