Kontakta oss

NOTISER

Vänsterradikal varning för serievåldtäktsman hyllas och sprids på Facebook

Publicerat

den

lajbans5
INRIKES| Vänsterradikala aktivister har skapat en varningsbild där den dömda serievåldtäktsmannen, Niklas ”Hagamannen” Lindgren olika utseenden visas upp till allmänhetens beskådan. Anledningen är för att man vill varna kvinnor och visa hur skevt rättssamhället är.

Den lilla Facebook-sidan ”Ninjas Against Fascism” startades på skoj för att sprida bilder, musik och annat som är knutet till den vänsterradikala miljön. Under gårdagen gjorde de två aktivisterna bakom sidan en bild där de hängde ut Sveriges värsta serievåldtäktsman genom att visa upp hans olika utseenden.

– Den här mannen har ju bytt utseende titt som tätt. Med tanke på att han släpps ut orehabiliterad så är det inte mer än rätt att Sveriges kvinnor får ta del av denna information säger Marie som är med och driver Facebook-sidan till Aktuellt Fokus.

Det har inte ens hunnit gå ett dygn sedan bilden släpptes. Trots det har mer än 300 delningar av bilden redan ägt rum och således har tiotusentals kvinnor redan hunnit bli varnade. Majoriteten väljer att hylla de vänsterradikala aktivisterna men samtidigt finns det även kritiska röster. Bland annat har socialdemokrater och sverigedemokrater ställt sig emot bilden med hänvisning till att ”Hagamannen” har avtjänat sitt straff. Ett resonemang som gör Marie förbannad.

Hur tänker de här människorna? Är det inte viktigare att allmänheten går säker än vad det är att försvara ett ruttet rättssystem? Jag blir förbannad när jag ser dylika argument, vi talar om en serievåldtäktsman som har motsatt sig rehabilitering.

Men innebär inte det här att han blir straffad dubbelt upp?

Jo det gör det. Det är något han borde ha tänkt på när han motsatte sig rehabiliteringen som kriminalvården erbjöd honom. Bara det att fångar kan vägra rehabilitering visar ju hur sjukt skevt systemet är. Allmänhetens säkerhet borde gå i första hand.

Är du nöjd med gensvaret?

– Vi brukar ju bara posta lite bilder för skojs skull och då brukar vi få max 20 delningar från kamrater. Nu har det bara smattrat på vilket innebär att tusentals kvinnor har blivit varnade. Klart jag är nöjd utifrån det perspektivet.

Kommer vi få se fler varningar av det här slaget i framtiden?

Förhoppningsvis inte. Detta är ju extremfall. Samtidigt är det lite upp till polisen. Kan de inte göra sina jobb vilket innebär att skydda allmänheten så måste ju andra göra det.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se