Kontakta oss

NOTISER

Flyktingprofitör struntade varselanmälan – Stäms på 100 000 av Arbetsförmedlingen

Publicerat

den

bertkarlsson
OTRYGGA SVERIGE
| En av Sveriges mest kända kapitalister, Bert Karlsson, har gjort sig en förmögenhet på att bedriva profit på människor i nöd. Nu hotas han av en stämning på 100 000 kronor sedan Arbetsförmedlingen har fått nog.

Enligt Arbetsförmedlingen valde man att lämna in en stämning efter att Bert Karlssons bolag, Jokarjo AB hade struntat i att lämna in varselbesked för sina anställda. Stämningen ska enligt ska enligt Nya Lidköping-tidningen (NLT) har kommit in till Skaraborgs tingsrätt under torsdagen.

Det var när Migrationsverkets avtal med kapitalisten löpte ut som Jokarjo AB valde att varsla totalt 44 arbetare som hade arbetet på den aktuella flyktingförläggningen.

Enligt lag måste arbetsköpare lämna in en varselanmälan till Arbetsförmedlingen enligt främjandelagen. Något som Bert Karlsson av okänd anledning hade struntat i. I lagtexten står det att driftsinskränkning som kan medföra uppsägning skall lämnas minst fyra månader före driftsinskränkningen, om fler än 25 men högst 100 arbetstagare berörs av uppsägning.

– Jag har ingen aning om vad detta är sade Bert Karlsson till NLT när de upplyste honom om regelverket och Arbetsförmedlingens stämning.

Socialister i Sverige har sedan länge drivit frågan om att staten ska driva flyktingboenden istället för profiterande kapitalister. Även Vänsterpartiet har satt ned foten gällande missbruket av skattepengar som dessutom har kommit att slå hårt mot både flyktingarnas levnadssituation och anställdas arbetsmiljö.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se