Kontakta oss

NOTISER

Videoklipp: Så här skyddar du dig mot fartkameran på 5 sekunder

Publicerat

den

övervakning
ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET
| Ta tillbaka makten” säger den unga välklädda mannen strax före han visar hur man med ett enkelt verktyg kan sabba övervakningssamhällets fartkameror utan att skada kameran och riskera böter för vandalisering.

En till synes arg amerikansk medborgare har tröttnat på övervakningssamhället i landet och uppmanar människor att göra små enkla vardagsåtgärder för att ta tillbaka folkmakten i samhället.

Med hjälp av ett expanderbart skaft till en roller skrider den uppretade mannen till verket och gör en instruktionsvideo på hur du sabbar en massövervakningskamera utan att förstöra själva kameran och därigenom riskera böter för eventuell skadegörelse.

I den drygt en minut långa instruktionsvideon berättar mannen att han tack vare trafikkameran har fått ett flertal böteslappar för bagateller utan betydelse för trafiksäkerheten. Ett fenomen som mycket väl kan börja ske på den svenska glesbygden i framtiden med tanke på att övervakningssamhället föreslås bli än mer markant i Sverige. Exempelvis kräver bland annat Sverigedemokraterna och resten av högeretablissemanget mer polisstat och lättare regler för polisiär övervakning. Något som hade kunnat slå hårt mot människor i framförallt glesbygdskommuner där sunt förnuft är mer värt än statliga principer och byråkrati.

– Det här måste få ett slut säger mannen i slutet av videon.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se