Kontakta oss

NOTISER

50 kommunala mandat hotas när SD-trojkan sviker väljarnas förtroende i den pågående splittringen

Publicerat

den

tumblr_inline_nmc1dphrok1tra58o_540
SVERIGEDEMOKRATERNAS SPLITTRING| SD-trojkan bestående av Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Richard Jomshof vill statuera exempel och kör en hård linje då de fortsätter att hota medlemmar i partiets ungdomsförbund med massuteslutningar. Enligt tidningen Expo är SD-trojkan beredda att offra väljarnas förtroende genom att slänga bort 50 mandat i beslutsfattande församlingar på grund av interna motsättningar.

Omkring 50 ledamöter i kommunfullmäktigen är enligt SDU:s nyvalda ordförande dubbelanslutna i SDU och Sverigedemokraterna. Samtliga av dessa hotas med uteslutning från moderpartiet om de inte lämnar ungdomsförbundet. Det kan innebära ännu fler massavhopp och politiska vildar för ett parti där redan var sjunde politiker har försvunnit från sina politiska uppdrag sedan september förra året.

Om de omkring 50 SD-ledamöterna i kommunfullmäktige som är dubbelanslutna väljer att bli politiska vildar skulle det innebära mer än en fördubbling av antalet politiska vildar idag (43 stycken). Sverigedemokraterna har dessutom 35 tomma stolar och 186 ordinarie ledamöter och 78 ersättare har lämnat sina uppdrag i kommunfullmäktige. Vilket är en stor procent som lämnat partiet och svikit väljarnas förtroenden.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se