Kontakta oss

NOTISER

7 enkla sätt att få semesterkassan att räcka längre

Publicerat

den

Efter fyra mellanlandningar på vägen landar det första svenska charterplanet på utländsk mark. Året var 1955 och destinationen var Mallorca, som hade upptäckts av piloten Göte Rosén – en man som senare kom att kallas för charterflygets fader.

Resten är, som man brukar säga, historia. Än idag reser hundratusentals svenskar utomlands varje år, främst till destinationer med sol och bad. Gran Canaria, Thailand och Grekland har till exempel varit populära länder i många år. Och Mallorca är fortfarande ett omtyckt resmål.

För många familjer kan semesterresan gräva ganska stora hål i ekonomin. Men det finns sätt att få pengarna att räcka längre, och även med en relativt liten budget kan du få en minnesvärd semester. Vi har samlat några bra tips för att hålla kostnaderna nere.

Välj resmål efter valutan

Det finns många länder där du får mycket för pengarna. En semester i Bangkok eller Bombay är ett betydligt bättre alternativ än t.ex. Paris eller New York, sett till ekonomin. Vilka världens tio billigaste länder är, hittar du i en undersökning gjord av Skyscanner 2018: www.skyscanner.se/nyheter/de-10-billigaste-laenderna-att-semestra-i

Boka resan i tid

Det finns mycket pengar att spara genom att boka resan långt i förväg. På https://www.momondo.se/discover/artikel/%20billiga-flyg rekommenderar Momondo att man beställer resan 60 dagar i förväg, och att resa på en tisdag. Här finns upp till 25% att spara på biljettpriset. Alternativt kan man hitta riktigt bra priser genom att ta en sista minuten-resa.

Utnyttja gratisnöjen

Det är mycket som kostar pengar när man är på semester, men det är inte så svårt att hitta nöjen som är helt gratis. Hör med turistbyrån på orten eller i din egen hemstad. Det kan vara gratis inträden på museum och andra platser, teaterföreställningar, musikuppträdanden eller festivaler.

Använd rabattkuponger

Kupongerbjudanden och andra typer av rabatter är relativt vanligt förekommande. Ofta erbjuds rabatter när du använder ditt betalkort och likaså kan du få erbjudanden på såväl resor som aktiviteter från tidningar du prenumererar på. Håll också utkik efter reklambroschyrer som kan dimpa ner i din brevlåda då och då.

Ta ett tillfälligt lån

Ett enkelt sätt att förstärka semesterkassan kan vara att söka ett tillfälligt sms-lån. Att låna en mindre summa för att sätta lite guldkant på tillvaron är i regel inga större problem. Många långivare erbjuder dessutom räntefria lån under en kortare tid och utan att du behöver lämna någon säkerhet för lånet. På https://www.hittasmslan.com/ kan du jämföra närmare 80 olika långivare för att hitta de bästa villkoren.

Låna utrustning

Det finns ingen anledning att köpa alla saker du kan behöva på resan. På exempelvis skidresan kan du istället låna utrustningen av vänner och bekanta eller hyra direkt på plats.

Stanna hemma

Att semestra på hemmaplan är ett underskattat alternativ. Det finns en uppsjö av platser att upptäcka här hemma i Sverige, och som kostar betydligt mindre än att flyga till fjärran länder. Att spendera en vecka i husvagn eller tält på en campingplats kan vara minst lika givande som en solresa. Och betydligt billigare.

Det finns alltså många sätt att få semesterpengarna att räcka lite längre. Planera ordentligt, utnyttja rabatter och erbjudanden. På så sätt får du ut mesta möjliga av semestern även om budgeten är snäv.

Fortsätt läsa
Annons