Kontakta oss

INRIKES

Fredrik Reinfeldt: ”Äldre ska jobba – inte golfa eller mata duvor i parken”

Publicerat

den

HÖGERETABLISSEMANGET| Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att pensionärerna har det för bra. De borde sluta spela golf och lata sig. Istället borde de arbeta och gynna kapitalismen.

Den tidigare Moderatledaren Fredrik Reinfeldt anser att pensionärer inte ska ligga på latsidan. Istället ska ut och jobba. Det är den forna statsministerns budskap när han utbildar finländska tjänstemän och politiker vid det finska Kommunförbundets årliga seminarium. Den tidigare högerpolitikern tar själv ut full fallskärm på 156.000 kronor i månaden samtidigt som han tjänar miljoner på sitt privata företag.

Budskapet från Reinfeldt är klart. Finland borde införa den svenska högermodellen och gynna kapitalister via skattenotan samtidigt som man sänker skatten för de rika. Att modellen har inneburit nedskärningspolitik för vanligt folk och enorma försämringar i välfärden i Sverige är inget som Reinfeldt valde att tala om. Istället valde han att tala om vikten av arbetslinjen. Folket ska tjäna marknaden och inte tvärtom. Inte ens pensionärerna ska låtas bli enligt den forna högerledaren.

– Äldre ska inte spela golf eller mata duvor i parken, säger Fredrik Reinfeldt enligt HBL.

Sedan förra valet styrs Finland av en högernationalistisk regering som redan har påbörjat nedskärningar. Den högernationalistiska regeringen består av Finlands motsvarigheter till svenska Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna. Hundratusentals arbetare har drabbats av den hårdföra högerpolitiken och nu återstår det att se om de väljer att lyda Fredrik Reinfeldts råd.

Läs HBL:s artikel här.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se