Kontakta oss

UTRIKES

Aktuellt Fokus listar Thailands nya kungs fem största skandaler

Publicerat

den

thai1
THAILAND| Thailands nya kung är ökänd för sina skandaler. Alltifrån kusingifte till fyllekörning av stridsflygplan.
¨
Igår meddelade Thailands diktator att Maha Vajiralongkorn blir landets nya kung. 64-årige Vajiralongkorn är ökänd för sitt beteende men på grund av landets Lèse-majesté lagar får landets medier inte skriva om dem. Informationen om hans förehavanden finns i utländsk media och på thailändska sociala medier.

Aktuellt fokus listar den nya kungens fem värsta skandaler.
5. 1977 gifte han sig första gången. Bruden var prinsessan Soamsawali Kitiyakara som också var hans kusin. De fick ett barn. Redan några år senare hade han hittat en ny flickvän som var skådespelare som han fick fem barn med. Prinsessan vägrade att skiljas och det var inte förrän 1993 som kungen lyckades driva igenom sin skilsmässa. Kungen angav att det var prinsessan som förstört förhållandet. Prinsessan kunde inte bemöta anklagelserna på grund av landets Lèse-majesté lagar. Skulle hon berätta om prinsens otrohet och andra barn skulle hon riskera fängelse.

4. När Japans dåvarande premiärminister skulle besöka landet blev Vajiralongkorn förbannad. Vajiralongkorn är utbildad stridspilot och valde att köra runt på landningsbanan med sitt flygplan för att hindra premiärministern att landa. Vajiralongkorn ska ha varit berusad. Utbrottet ska ha att göra med att de båda hade bråkat över samma kvinna.

3. Vajiralongkorn hade sin favoritpudel Fufu med sig överallt. På sociala medier släpptes en film från ett av Fufus födelsedagsfirande. På videon går det att se hur kronprinsens dåvarande fru är topless och matar hunden med tårta. Samtidigt är det flera påklädda betjänter som bevittnar spektaklet. Fufu var befordrad till flygmarskalk och gick regelbundet runt i militäruniform designad för hundar. Under ett möte med flera utländska diplomater hade Vajiralongkorn tagit med hunden och satt den på middagsbordet. Hunden sprang runt på bordet och åt från diplomaternas tallrikar. Ingen av diplomaterna vågade berätta om händelsen förrän de lämnade landet.

thai

2. Under en av sina flygresor blev flygvärdinnan hans nya älskarinna. Hon var bosatt i München vilket har lett till att kronprinsen bott i Tyskland i längre perioder. I juli tidigare i år kom den senaste skandalen när han landade i München och blev fotograferad. Tysk media publicerade bilderna som visade honom i ”vardagliga kläder” med färska yakuzatatueringar. Efter att det spreds i sociala medier i Thailand gick kungahuset ut med ett pressmeddelande där de påstod att bilderna var photoshoppade.

1. I Thailand är porr förbjudet men det stoppar inte kronprinsen. Han har haft massvis med fruar och älskarinnor som han läckt nakenfilmer på efter de gjort slut. Wikileaks släppte ett klipp från hans dåvarande frus födelsedagsfirande. I videon är hon enbart iförd stringtrosor och kryper på marken som en hund. Hon får äta sin tårta ur en hundmatskål på golvet medan Vajiralongkorn sitter och tittar på.

Läs mera här:
iFOKUS:Thailands kung har avlidit – Vad händer nu?

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se