Kontakta oss

NOTISER

Alternativa högermedier mörkar fascistiska kravaller i centrala Stockholm

Publicerat

den

althögermedia
HÖGERETABLISSEMANGET | Söndagens demonstration till stöd för Turkiets våld mot minoriteter urartade i kravaller i centrala Stockholm. I högermedierna nämns inte ord om kravallmak
arnas ideologi – de var nämligen konservativa nationalister och fascister, precis som de alternativa högermedierna själva.

Den pro-Turkiska demonstrationen skedde på Sergels Torg och mitt i publikhavet kunde man tydligt se flera fascistiska flaggor tillhörande den fascistiska terrororganisationen ”Grå Vargarna”. En terrororganisationen som har hundratals liv på sitt samvete och som bland annat har försökt att mörda påven. Det nämns inte överhuvudtaget av de så kallade alternativa högermedierna.

Varken Avpixlat, Fria Tider, Exponerat och de övriga alternativa högermedierna skriver ett ord om de politiska kopplingarna bakom söndagens våldsamheter i Stockholm. Istället försöker de alternativa högermedierna mörka det hela genom att lyfta det hela som ”etniska konflikter” till sina läsare.

Motivet bakom kravallerna ligger däremot inte i några etniska konflikter. Aktuellt Fokus har talat med kurder som var vid Sergels Torg under våldsamheterna. Budskapet från kurderna är klart, de har inget emot turkar som människor, de reagerar däremot kraftfullt när fascister demonstrerar och de ställer sig emot det turkiska stödet till den salafistiska våldsorganisationen ISIS.

– Det spelar ingen roll om det är Svenska Motståndsrörelsen som demonstrerar för ökat hat och splittring i samhället eller om det är ”Grå vargarna” som demonstrerar, står man för den typen av hat förtjänar man att bli utbuade säger Khaled som i övrigt vill vara anonym.

Att de alternativa högermedierna mörkar de politiska kopplingarna är inte så konstigt då flera av de alternativa högermedierna själva har kopplingar till fascister och extrema nationalister. I mars månad kunde Aktuellt Fokus rapportera om hur Fria Tiders chefredaktör Widar Nord ljög angående tidningens kopplingar till fascister i intervjuer med media. I söndags gick Avpixlats chefredaktör tillika ansvariga utgivare, Mats Dagerlind ut på Twitter och ansåg att ”Grå vargarna” var ”rätt beskedliga”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se