Kontakta oss

INRIKES

Ann Heberlein erkänner kontakt med beväpnad högergrupp

Publicerat

den

INRIKES Ann Heberlein erkänner att hon har haft kontakt med det hemliga högernätverket ”Hållbart Sverige”. Ett nätverk där deltagarna uppmanas till att beväpna sig och motarbeta den så kallade ”islamiseringen”.

Bland deltagarna i den hemliga klubben återfinns förtroendevalda politiker, tjänstemän och opinionsbildare. Alla har de en sak gemensamt – de tillhör den borgerliga högern, är stark islamfientliga och vill ta över en svensk kommun. Det avslöjar Ledarsidorna.

Den hemliga klubben kallar sig för ”Hållbart Sverige” och har enligt avslöjandet hämtat influenser från fascistiska alt right-rörelsen och islamofobiska kontrajihadrörelsen. För att bli inbjuden till klubbens middagar och möten måste man bli rekomenderad av någon i ledningen. Enligt Ledarsidorna har det högerradikala nätverket infiltrerat Moderaterna och Medborgerlig Samling.

Med hjälp av dold inspelningsutrustning och intensivt researcharbete lyckades frilansjournalisten Andreas wallraffla det högerradikala nätverket. Henriksson har bland annat lyckats komma över interna hemliga protokoll och promemorior från ett av nätverkets arbetsgrupper. Nätverkets viktigaste mål är enligt sig själva att motverka den så kallade ”islamiseringen av Sverige” och att “förhindra att svensken blir en minoritet i sitt eget land”. För att uppnå detta vill man bland annat ta över en hel kommun. Dessutom uppmanar man sina medlemmar till att beväpna sig med pumphagelgevär – inte för att bedriva jakt utan mest för att kunna ha en mindre vapenarsenal för att försvara sig med.

En som har deltagit på nätverkets sammankomster är Moderatpolitikern Ann Heberlein. Det erkänner hon själv i en diskussion på Facebook. Ann Heberlein och hennes man har bland annat varit inbjudna och deltagit i nätverkets middagsbjudningar. Hon ska även ha varit inlagd i nätverkets interna chat. ”Jag tyckte att tonen blev obehaglig och lämnade tråden” skriver hon på Facebook.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se