Kontakta oss

INRIKES

Borgerliga tar avstånd från Katerina Janouch

Publicerat

den

HÖGERN I valrörelsen satsade det borgerliga partiet Medborglig Samling stort på affischnamnet Katerina Janouch. Nu efter valrörelsen då valfiaskot är ett faktum tar partiet avstånd från sin förra riksdagskandidat. Och Katerina Janouch är vansinnig.

Idag förväntas tiotusentals arbetare gå ut på gatorna för att protestera mot riksdagens nya högerbudget som innebär skattesänkningar för de rika på arbetarklassens bekostnad. Samtidigt ska den högerradikala b-kändisen Katerina Janouch hålla en högerdemonstration mot Sveriges nya flyktingavtal med FN på Mynttorget. Inför demonstrationen har Medborglig Samlings partiledning uppmanat sina medlemmar och sympatisörer att inte delta i hennes arrangemang.. Anledningen är för att partiet säger sig vara motståndare till identitära ideologer och att man befarar att dessa kommer vara starkt representerade under demonstrationen. Förra högerdemonstrationen som hölls på Mynttorget urartade stundtals i våldsamheter – vilket Aktuellt Fokus har på film – och flera av deltagarna tillhörde den så kallade vit makt-rörelsen.

På Twitter rasar Katerina Janouch över MED:s ställningstagande. I ett av hennes inlägg framgår det att hon känner sig utnyttjad och slängd åt vargarna.

”Nej, hon duger bara att utnyttjas som ”kändis” och dragplåster när det passar, sen slängs hon åt vargarna.” skriver Katerina Janouch på Twitter.

I Medborglig Samlings uppmaning blottas även delar av partiets valanalys som gör gällande att Katerina Janouch bidrog till valfiaskot.

”Partiets valanalys visar också tydligt att samarbetet med Katerina Janouch inte blev en framgång utan istället präglades av kontroversiella uttalanden som inte överensstämde med MED:s ideologiska linje och sakpolitiska ställningstaganden.” skriver MED:s partiledning.

Kim Fredriksson
Kim.fredriksson@aktuelltfokus.se