Kontakta oss

INRIKES

Antisemitisk vänsterpartist vill utesluta rasistisk V-riksdagsledamot

Publicerat

den

matsfuchs1

VÄNSTERPARTIET| Under gårdagen avslöjade tidskriften Expo att V:s riksdagsledamot Amineh Kakabaveh hade delat en rasistisk film om somalier från den fascistiska organisationen Nordisk Ungdom på Facebook. Kakabavehs agerande har väckt starka reaktioner inom V och nu kräver flera partikamrater hennes avgång. En av de som kräver hennes avgång är politikern Mats Fuchs som själv har gjort sig skyldig till rasism genom upprepade antisemitiska inlägg på Facebook.

I april förra året kunde Aktuellt Fokus avslöja att Helsingborgspolitikern Mats Fuchs är skyldig till att ha spridit grova antisemitiska konspirationsteorier i hemliga Facebookgrupper. Efter avslöjandet lade Vänsterpartiet på locket vilket resulterade i att Mats Fuchs slapp undan med en intern tillsägelse. I efterhand har Fuchs blivit befordrad och sitter numera i partiets distriktsstyrelse i Skåne.

När V-politikern Ružica Stanojević går ut och kommenterar partikollegans rasistdelning på Facebook kräver hon att Kakabaveh ska avgå.

”Dags för Amineh att lämna säger jag bara!” skriver Stanojević i ett inlägg på Facebook där hon genast medhåll av Mats Fuchs som även han förespråkar att Kakabaveh ska avgå. Till skillnad från Ružica Stanojević tar Fuchs inte ens upp afrofobin och de rasistiska uttalanden som Kakabaveh skrev i samband med delningen.

Enligt Fuchs var hennes aversion mot islamister tillräckligt. Speciellt att Kakabaveh har konstaterat att det finns islamistiska rörelser i Sverige som vill skapa lokala samhällen i samhället.

”Vad jag förstått har hon erkänt att hon delat filmen plus att hon anser att det finns islamistiska celler i Sverige som vill ha kalifat i vårt land. Det anser jag är skäl att avgå” skriver Mats Fuchs.

Enligt källor inom Vänsterpartiet har flera personer dragit igång en drev och mobbningskampanj mot Kakabaveh för att få henne till att avgå och lämna partiet. Något som Mats Fuchs slapp för ett år sedan då hans antisemitiska konspirationsteorier blev kända för allmänheten. Bland annat rapporterade Svenska Kommittén Mot Antisemitism om Aktuellt Fokus avslöjande. Några avgångskrav eller liknande riktades aldrig mot Fuchs. Istället sägs han befinna sig i den vänsterpartistiska värme där människor nu kräver att Amineh Kakabaveh ska lämna Vänsterpartiet på grund av rasistsanklagelserna.

v01 v02

Läs även: Vänsterpolitiker spred antisemitiska konspirationsteorier

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

granskapolitiker