Kontakta oss

iFOKUS

Brandtal mot Januariavtalet och marknadshyra

Publicerat

den

Faksimil Youtube

iFOKUS   Under den nationella protestdagen mot marknadshyra som inträffade för lite mer än en vecka sedan hölls flera brandtal mot det nyliberala Januariavtalet. Här är ett av talen som fullständigt slaktar de nyliberala flosklerna.

Den 12 september anordnade 18 aprilkommitten en landsomfattande protestdag mot regeringens planer på att införa marknadshyra i Sverige. I Göteborg genomfördes hela elva protestmöten. En av talarna i Göteborg var hyresrättskämpen och RS-politikern Kristofer Lundberg som höll ett verkligt brandtal mot det nyliberala Januariavtalet.

– Mitt under pågående coronapandemin så hoppas den socialdemokratiska regeringen med stöd av Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna att kunna utnyttja situationen med Covid-19 för att införa marknadshyra. När människors oro och uppmärksamhet är riktade åt ett annat håll, säger Kristofer Lundberg i talet.

kris med 30-tals mått

Lundberg varnade även för att den fria hyressättningen för nyproduktion riskerar att leda till marknadshyra i hela Sveriges hyresbestånd.

– Globalt och nationellt så står vi inför en kris med 30-tals mått där människor oroar sig över morgondagen. Då väljer Stefan Löfven och den socialdemokratiska regeringen att flytta över ännu mer pengar från människors privata ekonomi ner i företagens skattkistor. Med Januariavtalet vill regeringen att marknaden ska få sätta hyran. Utredningen om fri hyressättning i nyproduktion den kommer att öppna dörre för marknadshyra i hela beståndet, säger Kristofer Lundberg i talet.

Se talet nedan!

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se