Kontakta oss

INRIKES

Hyresgästföreningens protestdag mot Januariavtalet flyttas till hösten

Publicerat

den

INRIKES Den 18 april var det tänkt att Hyresgästföreningen skulle anordna demonstrationer mot Januariavtalets marknadshyra i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Massprotesterna har nu ställts in på grund av coronaviruset. Nytt datum har satts till hösten.

Nytt datum för de landsomfattande demonstrationerna har satts till den 12 september då riksdagen har planerat att öppna efter sommaruppehållet. Men den som ändå vill protestera i april behöver inte misströsta. Istället för att träffas och demonstrera fysiskt har Hyresgästföreningen fattat beslut att göra den 18 april till en omfattande protestdag på internet.

– Tusentals hyresgäster förväntades sluta upp den 18 april i kampen mot regeringen, januariavtalet och marknadshyra. Men med anledning av Corona-pandemin är det inte möjligt med så stora samlingar. Istället blir den 18 april en nätbaserad protestdag och vi har beslutat att skjuta på protestdagen till 12 september för demonstration i anslutning till riksdagens öppnande, säger Kristofer Lundberg, ordförande Hyresgästföreningen Västra Sverige och initiativtagare till kampen mot marknadshyra, till Aktuellt Fokus.

Vad för typ av nätprotester kommer vi få se den 18 april?

– Vi kommer ha en selfiekampanj med protester mot marknadshyra och vi kommer uppvakta politikerna och de politiska partierna, säger Kristofer Lundberg.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se