Kontakta oss

NOTISER

Brittisk frivillig i Syrien: ”Först när Turkiet backar kan Islamska Staten förgöras”

Publicerat

den

macergifford
SYRIEN| Den brittiska YPG-frivilliga Macer Gifford har skapat två filmer där han ger omvärlden en uppdatering och högintressant analys av kriget mot Islamska Staten i Syrien. Enligt Gifford kommer kriget mot IS att vinnas – men först måste den turkiska regimen backa och sluta bomba kurdiska anti-IS styrkor.

Macer Gifford målar upp en komplicerad konflikt där det viktigaste för tillfället är att slå ut den salafistiska islamiströrelsen Islamska Staten. En rörelse som Gifford titulerar som fascister. Enligt Gifford är Islamska Statens förintelse oundviklig, men för att det ska ske måste bland annat Turkiet sluta bomba kurdiska anti-IS styrkor tillhörande socialisterna i YPG och PKK.

Turkiet har tidigare bombat kurdiska anti-IS trupper samtidigt som soldater från IS har attackerat kurdiska mål. Något som talar för militär växelverkan mellan den salafistiska armén och den islamistiska turkiska regimen. Turkiet har sedan tidigare ertappats med att ge stöd till IS flera gånger de senaste åren.

Giffords slutsats är klar. Det går inte att bomba bort IS. Det syriska inbördeskriget är komplicerat, det behövs betydligt mer än bomber från utländska militärmakter för att göra slut på Islamska Staten.

Se Macer Giffords videoklipp nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=lotk2kM2nG0

Så här hjälper du till i kriget mot IS.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se