Kontakta oss

NOTISER

Byggarbetarnas dans på bygget gjorde succé på nätet

Publicerat

den

12346600_922693964452164_7683540828517764900_n
SKÅNE| Ett gäng glada byggnadsarbetare från Skåne ville sprida fredagspepp och slå ett slag för viktiga frågor. Inspirerade av en ny nättrend från Instagram slog de två flugor i en smäll – Vilket ledde till succé på sociala medier.

Sagt och gjort, ett videoklipp senare gjorde byggarna succé på Facebook. Mer än hundratusen personer har nu sett klippet där de skånska arbetarna dansar loss inne på bygget. I bakgrunden ser man ett tydligt budskap som inte går att misstolka, ”Fler kvinnor i byggsvängen” står det tillsammans med en stor feministsymbol.

Inspirerades av ny nättrend
Initiativet togs av byggarbetare från MVB i Trelleborg. Enligt Byggnads Skåne inspirerades byggarna av instagramfenomenet ‪#‎officialdancefriday‬. En slags fredagspepp som har utvecklats till ett sätt att lyfta viktiga frågor med hjälp av lite humor och pepp.

Slog ett slag för de utsatta

Den skånska knegarklassen har gjort mer än att slå ett slag för att få in fler kvinnor i byggbranschen. Efter att den första filmen hade börjat spridas på sociala medier valde byggarna att slå ett slag för flyktingarna.

Även denna gång valde de skånska byggarna att göra entré till en dunkande bas och härliga moves som hade kunnat göra succé på Stureplan alla dagar i veckan. Budskapet från knegarna var tydligt, ”Refugees welcome!”

”Om någon skulle säga något oschyst så säger resten av gänget ifrån”
På Byggnads Skånes Facebooksida utvecklar en av initiativtagarna vad det hela handlar om. Byggnadsarbetaren Per Ottosson skriver: ”En del av det handlar även om att man inte känner igen sig i den bild av byggen som ibland presenteras i medier. Machojargong och främlingsfientlighet är inget som förekommer på det här bygget. Här är det kärlek och högt i tak som gäller. Om någon skulle säga något oschyst så säger resten av gänget ifrån. Man vill ha en mångfald – på byggen och i landet och det visar man med dagens dansbudskap.”

Se filmerna nedan

http://www.facebook.com/par.ottosson.1/videos/10154335783723102/?permPage=1

 

https://www.facebook.com/par.ottosson.1/videos/10154352722363102/

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se