Kontakta oss

UTRIKES

Demokraterna censurerade antikapitalistiska plakat

Publicerat

den

USA| Demokraterna i USA tar åt sig äran för landets massiva protester mot Trump. Nu visar det sig att de tagit bilder från protesterna men censurerat vänsterbudskap på plakaten för att få det att framstå som att det är demokrater som protesterar.

Sedan Donald Trump blev vald till president i USA har det skett massiva protester runtom i landet mot hans olika reformer. De folkliga protesterna är inte bundna till det demokratiska partiet men de väljer att ta åt sig äran.

Nyligen genomfördes protester mot Trumps försök att avskaffa sjukvårdsreformen Obamacare som lett till att större delar av landets fattiga befolkning fått tillgång till billigare sjukvård. Trumps alternativ Trumpcare misslyckades på grund av stora protester från folket, protester som nu demokraterna låtsas att de är drivande i.

På sociala medier sprider demokraterna bilder från protesterna men de har censurerat plakaten då de som protesterar är långt mer radikala än det demokratiska partiet. På en av skyltarna som censurerats står det följande, ”Trump is the symptom. Capitalism is the disease. Socialism is the cure.”

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se