Kontakta oss

INRIKES

Protester mot utvisningshotad byggarbetare i Märsta

Publicerat

den

MÄRSTA Just nu pågår en demonstration utanför statens flyktingförvar i Märsta. Demonstranterna protesterar mot utvisningen av byggarbetaren tillika tvåbarnspappan Ahmad.

Enligt uppgifter från familjen har Migrationsverket chartrat ett helt flygplan för att utvisa tvåbarnspappan Ahmad till Jordanien. Detta trots att han har levt, jobbat och betalat skatt i Sverige i snart ett decennium.

Som ett svar på statens utvisningsbeslut har människor samlats utanför Migrationsverkets förvar i Märsta norr om Stockholm. Anhöriga, vänner och flera aktivister från Förbundet Tillsammansskapet har tagit sig till Märsta för att protestera mot den inhumana utvisningen.

– Resultatet av regeringens politik den här gången är att en byggarbetare och tvåbarnsfarsa skiljs från sina barn. Det är vansinne och det måste få ett slut, säger Förbundet TIllsammansskapets ordförande Alex Bengtsson i en kommentar till Aktuellt Fokus.

Uppdaterat 21.15: Alex Bengtsson har intervjuat Ahmads barn, 10 och 17 år. Enligt Ahmads tioåriga dotter riskerar hennes pappa att bli dödad om han återvänder till Jordanien. Se videoklipp nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se