Kontakta oss

INRIKES

SD sparkar ut koranbrännare från partiet

Publicerat

den

INRIKES Den ökände koranbrännaren Salwan Momika får inte längre vara medlem i Sverigedemokraterna. Trots uteslutningen har koranbrännaren fått stöd av flera Sverigedemokrater.

Sverigedemokraterna skriver i ett pressmeddelande att en känd koranbrännare inte längre är medlem i partiet. Sverigedemokraterna nämner inte personen vid namn men den enda av den senaste tidens koranbrännare som varit medlem är Salwan Momika.

Enligt partiet kontaktades personen om att det startats ett uteslutningsärende och personen ska då istället valt att lämna självmant. Partiet skriver att det främst är för att personen har utfört sina koranbränningar utan partiets tillstånd.

Trots uteslutningen har Momika fått stöd av flera av partiets toppar bland annat Richard Jomshof som är ordförande för riksdagens justitieutskott. Om Momikas koranbränningar sa han följande:

– Jag tycker inte att man ska göra det, men man får göra det och blir de upprörda, så elda hundra till, då, säger Jomshof till Dagens Industri.

Jomshof stöd till koranbrännaren ledde till att oppositionspartierna ville avsätta honom från hans ordförandepost. Jomshof fick behålla sin plats när regeringspartierna tillsammans med hans eget parti valde att ge honom fortsatt stöd.

I Sverige har det skett en våg av koranbränningar som inleddes av pedofilen Rasmus Paludan. Paludan har hyllats av SD-kopplade sajten Samhällsnytt som partiets bästa valarbetare. Paludan har minst en gång fått sitt demonstrationstillstånd betald av den SD-kopplade Chang Frick.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se