Kontakta oss

UTRIKES

Fria Tider censurerade sexkränkare i Köln

Publicerat

den

KÖLN | Aktuellt Fokus kan avslöja att tidningen Fria tider mörkar etniciteten på en man som sextrakasserar en reporter under festivalen i Köln.

Belgiska reporten Esmeralda Labye stod i folkmassan och direktsände om att flera sexualbrott har begåtts under festivalen. I direktsändningen ställer sig en man bakom henne och juckar mot henne bakifrån. Mannen avslutade med att ta henne på bröstet.

– Först gjorde de bara grimaser bakom ryggen på mig men sedan landade en hand på mitt bröst. Jag blev chockad, säger Labye, som är anställd av public service-bolaget RTBF, till The Local.

Den fascistkopplade tidningen Fria Tider rapporterar om händelsen. Men väljer att pixla över sexbrottslingens ansikte med mörka pixlar för att ge läsaren intrycket att mannen inte är vit för att få det passa in i tidningens rapportering. Köln är en stad som vid nyåret hade stora problem med män och pojkar som begick sexualbrott under firandet.

Aktuellt fokus kan här publicera orginalfilmen som visar att mannen som tafsar och ställer sig bakom reportern är en vit man. Den biten vill Fria Tider mörka. Fria tider har bedrivit en intensiv propaganda rapportering mot flyktingar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se