Kontakta oss

INRIKES

Gotländska seriepedofilen sexofredande 251 småflickor

Publicerat

den

INRIKES Seriepedofilen döms till sju års fängelse för bland annat flera våldtäkter och 251 fall av sexuellt ofredande av småflickor. Han ska även betala över 900 000 kronor i skadestånd till sina offer.

Den omtalade Gotlandspedofilen fick i måndags sin dom av tingsrätten. Pedofilen döms till sju år fängelse och får betala över 900 000 i skadestånd till sina offer. Han döms för fem fall av grov våldtäkt och våldtäkt mot barn, sex fall av grov fridskränkning och sexuella övergrepp mot barn och två fall av försök till sexuella övergrepp mot barn, 251 fall av sexuellt ofredande, 32 fall av barnpornografibrott mot barn, försök till köp av sexuell handling av barn vid 15 tillfällen, 9 fall av försök till köp av sexuell tjänst och olovlig identitetsanvändning i 8 fall.

I domen finns 64 målsägande. Samtliga har varit mellan 11-17 år gamla när brotten begåtts. De målsägande får ett skadestånd mellan 5 000 till 20 000 kronor. 14 av de målsägandes skadeståndsanspråk ogillades av tingsrätten.

Polisen började misstänka mannen 2016 när de inledde en förundersökning om grov kvinnofridskränkning som då var riktad mot hans sambo. I samband med förundersökningen antydde pedofilens dotter att det fanns filmer i hans dator som polisen borde kolla på. Polisen tog datorn och mobiltelefon i beslag.

Genom polisens beslag visar det sig att mannen varit väldigt aktiv på sociala medier för att nå sina offer. Med program som Skype och Kik kontaktade han sina offer under falsk identitet. Genomsnittsåldern för de personer han kontaktat var 13 år. Själv utgav sig Olsson för att vara mellan 19 och 29 år gammal när han kontaktade sina offer.

30 september 2016 dömdes mannen till ett års och tre månaders fängelse för grov fridskränkning och grov kvinnofridskränkning. Mellan januari och maj förra året avtjänade han sitt fängelstraff. Efter att han blev frisläppt återgick han till sin brottsliga bana och registerade nya konton på sociala medier där han kontaktade nya offer. Den 28 januari i år blev han återigen häktad då polisen beslagtagit en dator, mobiltelefon och läsplatta som han använt efter frigivningen.

Beslagen av mannens nya dator, läsplatta och mobiltelefon gav polisen mer bevis som sedan lades till i den tidigare pågående förundersökningen. Mannen nekar till anklagelserna och kommer överklaga tingsrättens dom, meddelar hans advokat.

Källa: Gotlands tingsrätt Målnr: B 552-16

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se