Kontakta oss

INRIKES

Här är miljardären som finansierar extremhögerns nya arenor

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES Sedan åratal har människor undrat hur extremhögern finansierar sin verksamhet. Nu står det klart om var pengarna kommer ifrån – det vill säga överklassen. I ett nytt avslöjande pekas miljardären, Lars Liljeryd, ut som en av extremhögerns hemliga finansiärer.

Från början var Swebbtv tänkt att bli en videosatsning för Sverigedemokraternas Stockholmsavdelning men efter interna konflikter och avhopp blev det aldrig så. Idag är satsningen en av de verkligt stora projekten inom den svenska extremhögern. En av förklaringarna är kanalens spretighet där man lyfter fram gäster från såväl näringslivet som radikala nationalister. En annan förklaring är att kanalen har kunnat nå tack vare sina ekonomiska resurser. Resurser som är direkt hämtade från den svenska överklassen.

I ett nytt avslöjande pekar miljardären Lars Liljeryd, ut som en av extremhögerns hemliga finansiärer. Avslöjandet som gjordes av grävande antifascister på sajten, research.nu, visar att Liljerud bland annat har finansierat den radikala Youtubekanalen, Swebbtv.  I villan i Stocksund, Djursholm, har Lars Liljeryd bland annat byggt upp en TV-studio åt projektet. Samt även upplåtit sin lyxyach till Swebbtv under politikerveckan i Almedalen. Men Swebbtv är inte de enda som har fått hjälp av Lars Liljerud. I avslöjandet framgår det även att näringslivets tankesmedja, Den nya välfärden, som leds av Patrik Engelau, har fått draghjälp av den högerextrema miljardären. Hur många andra projekt och partier som finansieras av Lars Liljerud är för närvarande okänt.

Här kan du läsa avslöjandet i sin helhet.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se