Kontakta oss

UTRIKES

Här attackerar sjuksköterskan ministern med en dildo

Publicerat

denNYA ZEELAND| När Nya Zeelands ekonomiska utvecklingsminister skulle hålla en presskonferens blev han hastigt och lustigt avbruten. En uppretad sjuksköterska kastade en dildo som träffade ministern rakt i plytet samtidigt som hon skrek ”Detta är för att du våldtar vår suveränitet”

Finansministerns högra hand, ministern för ekonomisk utveckling, Steven Joyce är i full färd med att sälja ut nyzeeländarnas kollektiva trygghet till den globala kapitalismen genom att dra in landet i det starkt kritiserade TPPA-avtalet. Under en presskonferens i staden Waitangi gick sjuksköterskan Josie Butler till direkt aktion mot den konservativa högerpolitikern genom att kasta en dildo som träffade honom rakt i ansiktet framför ett hav av kameror och journalister. I samband med aktionen skrek hon att dildoattacken var för att Joyce våldtar Nya Zeelands suveränitet.

I efterhand har Butler förklarat sitt agerade med att hon känner sig förbannad och oroad över sin patienters säkerhet och vad konsekvenserna av avtalet kan innebära för landets befolkning.

När Mana News intervjuar Butler säger hon att hon kommer fortsätta stå upp stolt för sitt land mot orättvisorna som riskerar att drabba landets befolkning. När tidningen bad henne utveckla varför hon skrek att ministern våldtar Nya Zeelands suveränitet ger hon följande svar.

– TPPA är våldtäkt av vår tino rangatiratanga (suveränitet på maori), tortyr av våra grundläggande mänskliga rättigheter och ett mord på vårt folk. Vi har redan över 300.000 barn som lever under fattigdomsgränsen, jag vill inte leva i ett land där familjer måste välja mellan potentiellt livräddande läkemedel eller mat till barnen på grund av ökade läkemedelspriser på grund av TPPA, säger Josie Butler till Mana News.

Josie Butler har hyllats av stora delar av befolkningen och fördömts av stora delar av det politiska högeretablissemanget.

Se dildoattacken nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=0jwEkEkwPeo

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se