UTRIKES

Här skjuts Trumpanhängaren ner i Kapitolium

Faksimil Youtube

USA    Konservativa kravaller har utbrutit i och vid Kapitolium i Washington. I skrivande stund har minst en kvinna skjutits i bröstet inne parlamentsbyggnaden.

Protesterna vid USA:s senat urartade tidigt efter att konservativa och högerradikala Trumpanhängare gick till attack mot de närvarande poliserna. Truppanhängarna har bland annat spräckt poliskedjorna och brutit sig in i Kapitolium. Under de våldsamma sammanstötningarna har minst en person blivit skjuten. Enligt uppgift ska den skjutne personen vara en kvinna. Huruvida kvinnan är svårt skadad eller död är för närvarande oklart.

Videoklipp på skjutningen har publicerats på Twitter. I klippet ser man bland annat den livlösa kroppen och hör hur skottet avlossas.

 

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

redaktionen@aktuelltfokus.se

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Integritet

Aktuellt Fokus sparar cookies på webbplatsen i syfte att förbättra prestanda och användarupplevelser. Ingen data som samlas in kan identifiera privatpersoner.

Copyright © 2020-2021 - Aktuellt Fokus

till toppen av sidan