Kontakta oss

NOTISER

Högeranhängare i nya våldsamheter – attackerade och skadade över 30 poliser

Publicerat

den

gerflykt2
TYSKLAND
|
Enligt Vice News har det framkommit att 31 poliser skadades när anhängare till den så kallade nya högern, en lös fascistisk rörelse och idéströmning inom nationalistiska partier och organisationer, demonstrerade i den tyska staden Heidenau under helgen.

Anhängarna vilka till stor del utgjordes av ditresta NPD-aktivister, hade skapat protester bland lokalbefolkningen mot en planerad flyktingmottagning på 250 personer. När flyktingarna anlände gick fascisterna till attack med bland annat stenar och flaskor. Nästan genast vändes högersympatisörernas hat mot närvarande poliser. I protesterna deltog mer än tusen personer. Polisen fick bland annat sätta in tårgas mot högern.

https://www.youtube.com/watch?v=KreHq4LBPm4

Samtidigt som högeranhängarna attackerade enskilda poliser som skyddade barnfamiljer skanderade de ”Vi är folket”.

Fascistisk högerströmning

NPD ingår i den idéströmning inom den nutida fascismen som benämns som den nya högern. En grovt främlingsfientlig, högerradikal och nationalistisk strömning som ingår i det radikalhögern kallar för den tredje positionen. Den tredje positionen anspelar på myten att det endast är radikalhögern som är det enda sanna politiska alternativet eftersom socialdemokratin och borgerligheten har misslyckats.

En av radikalhögerns strategier är att skapa medvetna etniska konflikter för att på så sätt polarisera samhället ytterligare. Bland annat utnyttjar de behovet av en generös flyktingpolitik i efter Daesh (isis) pågående folkmord i Syrien och Irak, genom att ställa ekonomiskt svaga grupper i samhället mot varandra samtidigt som de struntar i att arbetarklassen får betala för maktelitens klassklyftor.

Radikala socialister fick skydda flyktingar och grannar

Radikala socialister och vänsteranhängare har rapporterat att när polisen till synes var oförmögen att göra sitt jobb så fick de själva gå ut på gatorna för att skydda människor från de våldsamma högeranhängarna. Bland annat upprättade Die Linke-aktivister och antifa-aktivister antifascistiska blockader. Smårapporter om bortjagade våldsverkare har förekommit men kan i nuläget inte bekräftas. Enligt tyska medier ska de antifascistiska aktionerna ha förekommit utan våldsamheter och oro.

gerflykt1

Flyktingar och grannar till flyktingboendena tackade de radikala socialisterna

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se