Kontakta oss

INRIKES

Högerextremister trollade för andra gången på mindre än en vecka

Publicerat

den

INRIKES   För andra gången på mindre än vecka har svenska högerextremister blivit totalt söndertrollade på nätet. Under tisdagen lurades ett 50-tal högerextremister till att stå och vakta Linnéstatyn i Humlegården i Stockholm.

I lördags lurade ett uppenbart trollkonto på Flashback svenska högerextremister till att vakta Linnéstatyn i Växjö. Under tisdagen var det dags igen. Ännu ett uppenbart trollkonto med namnet ”antifasverige” gick ut med en falsk uppmaning på Reddit där människor uppmanades till att sluta upp och riva Linnémonumentet i Stockholm.

Uppmaningen spred sig sedan vidare till flera SD-grupper på Facebook. Istället för att ta lärdom av vad som precis hade hänt i Växjö började högerextremister från Stockholm och närliggande städer kraftsamla för att skydda monumentet mot de imaginära antifascisterna.

På tisdagskvällen hade 50-tal högerextremister tagit sig  till Linnémonumentet i Humlegården i centrala Stockholm. Förutom att vakta statyn valde högerextremisterna även att ta en gruppbild som publicerades i Telegramkanalen Nordic Casual. På bilden syns bland annat nationalistledaren Christian Mattsson och flera högerextrema fotbollshuliganer.

Flera av männen på bilden är högerextrema fotbollshuliganer

 

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se