Kontakta oss

INRIKES

Visselblåsare varnar: Skänk inte pengar till Sverigevännernas stadsmission

Publicerat

den

Blågula korsets ordförande - Eva Donell

NATIONELLA RÖRELSEN  Blågula korset försöker marknadsföra sig som den Sverigevänliga stadsmissionen som hjälper svenska hemlösa. Nu varnar visselblåsare allmänheten för att ge gåvor till organisationen. Pengarna kan nämligen gå till bedrägerier.

Strategin med att skapa etniska motsättningar med hjälp välgörenhet kommer ursprungligen från den italienska fascistorganisationen Casa Pound. Sedan ett par år tillbaka har den nationalistiska organisationen Blågula korset försökt tillämpa den fascistiska strategin i Stockholm. På sin hemsida påstår Blågula korset att organisationen hjälper svenska hemlösa. Men nu visar det sig att verksamheten är bluff och båg. I en nypublicerad insändare på Nya Dagbladet går en visselblåsare från Blågula korset ut och varnar allmänheten för att stödja organisationen.

Visselblåsaren Annika Malmstedt engagerade sig och blev volontär i Blågula korset, enligt hennes själv var det för att hon ville hjälpa människor och bidra till ett mer humant samhälle. Men redan när i början stod det klart att organisationen inte ville hjälpa alla hemlösa. Enligt Annika Malmstedt instruerades volontärerna till att hitta rätt sorts hemlösa att hjälpa. Instruktionerna till volontärerna kom ifrån Blågula korsets ordförande Eva Donell.

Volontärerna uppmanades även att ta pengar från sina egna fickor för att sedan ge till hemlösa i Blågula korsets namn. Pengarna kunde volontärerna sedan få tillbaka från Blågula korset, men bara om volontärerna följde organisationens exakta regler. Men även när detta gjordes har volontärer inte fått tillbaka sina pengar.

”För Blågula korset lade aldrig ut några pengar själv först, utan vi skulle ha tillåtelse att ge de ”behövande” pengar – sedan skulle vi betala ur egen ficka, ta kvitto på allting och skicka kvittona till Blågula korset och sedan fick vi se om de godkände utläggen eller inte.”, skriver Annika Malmstedt.

Bedrägerier

Visselblåsaren Annika Malmstedt är noga med att poängtera att Blågula korset är ett bedrägeri. För att bevisa sin sak har Annika Malmstedt även bifogat flera skärmdumpar från hennes mailkonversationer med Eva Donell.

”Jag vill varna andra som är med i Blågula korset, ge dem inga pengar, lägg inte ut några egna pengar, för ni är inte garanterade att få dem tillbaka. Jag undrar om Blågula korset ens har några pengar, eller om de donationer som har kommit in till dem har gått till något helt annat än vad de ska ha varit ämnade för.”, skriver Annika Malmstedt.

Högerextrem sekt

Blågula korset ingår i ett nav av olika föreningar, företag och nätverk kring den kontroversiella organisationen Education4Future. En organisation som har pekats ut som en högerextrem sekt av såväl antifascister som av andra högerextrema. En av huvudmännen bakom Education4Future är Tor Paulsson som numera kallar sig Tobbe Larsson.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! Märk gåvan ”AF” ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons