Kontakta oss

INRIKES

Hyresgästföreningen demonstrerar mot Socialdemokraterna

Publicerat

den

INRIKES Hyresgästföreningen kommer demonstrera mot Socialdemokraterna på deras partikongress. Demonstrationen är ett svar på att partiet svikit sitt vallöfte om att inte införa marknadshyror.

Helgen 22-24 mars kommer Socialdemokraterna hålla sin partikongress i Örebro. I samband med det har Hyresgästföreningen bestämt sig för att demonstrera. Anledningen till demonstrationen är för att Socialdemokraterna genom januariöverenskommelsen svikit sitt vallöfte om att inte införa marknadshyror.

– Vi vill visa det Socialdemokratiska partiet att det finns en otrolig frustration och ilska efter det svikna vallöftet. Partiet var bara några månader tidigare väldigt tydliga med att de ALDRIG kommer införa marknadshyror. Därför är det här illa, riktigt illa, säger Helena Frisk, en regionordförande i Hyresgästföreningen till Hem & Hyra.

Januariöverenskommelsen som slöts mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet innebär att det kommer införas marknadshyror på alla nybyggen från och med juli 2021. Hyresgästföreningen har tidigare gjort en undersökning som visar att marknadshyror kan leda till chockhöjningar på 50% av hyran i storstäder som Göteborg, Stockholm och Malmö.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se