Kontakta oss

INRIKES

Hyresgästföreningen uppmanar till kamp mot regeringen

Publicerat

den

INRIKES Hyresgästföreningen vill stoppa införandet av marknadshyror. De vill starta en landsomfattande protestvåg mot Januariöverenskommelsen som ska införa marknadshyrorna.

Tidigare i veckan startade Hyresgästföreningen kampanjen ”Säg nej till regeringens hyreschock” vars mål är att stoppa införandet av marknadshyror. Inför valet lovade Socialdemokraterna och Miljöpartiet att inte införa marknadshyror men de kommer nu införa det som en del av Januariöverenskommelsen med Liberalerna och Centerpartiet.

Den nya kampanjen är inte första gången som Hyresgästföreningen ger sig på Socialdemokraterna efter deras svek om marknadshyror. När partiet hade sin kongress i Mars tidigare i år möttes de av en stor demonstration arrangerad av Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen har sedan tidigare gjort en undersökning tillsammans med Ramböll om hur marknadshyror skulle påverka hyrorna i Sverige. Undersökningen visar att i storstäder så kan hyror chockhöjas med över 50%. Mindre städer som Helsingborg kan förvänta sig hyreshöjningar på 24%.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se