Kontakta oss

ARBETSLIV

Startar stödinsamling för strejkande sophämtare

Publicerat

den

INRIKES Förbundet Arbetarsolidaritet har startat en insamling för de strejkande sophämtarna i Stockholm.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om att den vilda strejken bland sophämtarna i Stockholm som jobbar åt Reno Norden. Företaget vill dumpa lönerna och införa nya arbetsuppgifter i form av nyckelinventering. Efter strejken meddelade arbetsköparen att man kommer sparka de som protesterar mot lönedumpningen.

Nu har Förbundet Arbetarsolidaritet startat en insamling som ska hjälpa sophämtarna rent ekonomiskt. De startar insamlingen med att donera 20 000kr från sin egen organisation. Sophämtarnas protest mot lönedumpningen kan leda till svåra konsekvenser för de inblandande. Deras fackförbund Transport har valt att inte backa upp sina medlemmar. Strejkarna riskerar därför att få betala böter, skadestånd eller i värsta fall bli avskedade från sina jobb.

Förbundet Arbetarsolidaritet skriver följande;

INSAMLING TILL STOCKHOLMS SOPÅKARE
Sopåkarna i Stockholm är ett föredöme för hela den svenska arbetarklassen när de nu strejkar mot företagets planer på lönesänkningar. Nu hotas de av strejkböter, skadestånd och i värsta fall avsked. Med anledning av detta startar vi en insamling som går oavkortat till de stridbara sopåkarna. Med detta vill vi visa solidaritet och minska de eventuella ekonomiska skador som kan komma att drabba de strejkande. Förbundet lägger in en grundplåt på 20 000 kronor. Stöd sopåkarna du också genom ett stort eller litet bidrag!
Swish 123 699 29 52

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se