Kontakta oss

INRIKES

Irene Svenonius vill inte ta avstånd från utpekade statsministermördaren

Publicerat

den

INRIKES   Palmeåklagarens utpekande av moderatpolitikern Stig Engström har väckt massiva reaktioner över hela landet. Moderatledaren Uf Kristersson säger att det är ”bra att Sverige får ett bokslut”  men nämnde inte ett ord om Engströms politiska hemvist. När Aktuellt Fokus hör av sig M-toppen Iréne Svenonius som sitter i Täbymoderaternas styrelse vill hon inte ta avstånd från den utpekade statsministermördaren.

Den utpekade Palmemördaren Stig Engström var en övertygad nykonservativ grafiker från Täby. I början av 1980-talet blev han engagerad i Täbymoderaterna.  1982 blev han ordinarie styrelseledamot i Täbymoderaterna. 1983 blev han invald som ordinarie i kommunfullmäktige. Där kom han att bryta mot partilinjen: Täbymoderaterna ville lägga ner en skola, men Stig arbetade istället för att skolan skulle vara kvar. Efter detta fick han inte fler poster i partiet.  Med anledning av Stig Engströms starka engagemang i Täbymoderaterna valde vi att höra av oss till M-toppen Iréne Svenonius som sitter i styrelsen för Täbymoderaterna idag

Vill inte ta avstånd

När Aktuellt Fokus hör av oss till Svenonius och frågar om hon tar avstånd från sin före detta partikamrat som pekas ut för mordet på Sveriges statsminister, så vill hon inte ens svara. Via sin pressekreterare låter hon istället meddela att hon nyss blivit myndig när Palme mördades på öppen gata. Något avståndstagande blev det alltså inte. Iréne Svenonius ville inte heller svara på frågan om hon kommer ihåg vad hon gjorde när hon fick reda på att Palme hade blivit mördad.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se